Terapia Vampir

Tratamentul cu plasma autologa bogat in plachete ( Platelet Rich Plasma ), cunoscut sub denumirea de “Terapia vampir” sau “Dracula” este cel mai modern tratament pentru regenerarea si reintinerirea pielii prin mecanisme proprii.

Ridurile nedorite, aspectul tern al tenului din cauza circulatiei sangvine deficitare, textura pielii mai putin neteda si conturul fetei “cazut” din cauza scaderii productiei de colagen si a fermitatii muschilor, pot fi corectatea cu ajutorul “Terapiei Vampir”.

“Terapia Vampir” se adreseaza pacientilor care isi doresc imbunatatirea conditiei pielii, dar nu vor sa apeleze la injecarea cu o substanta chimica sau artificiala, folosind propriile resurse de regenerare ale pielii, fara risc de alergii.

Procesul de imbatranire naturala a pielii incepe la de varsta de aproximativ 25 de ani, cand corpul nostru incepe sa produca mai putin colagen si elastina, dar este complicat si de factorii de mediu ( expunerea la radiatiile UV ), stilul de viata ( dieta, consumul de alcool si fumatul ), medicamente si predispozitia genetica.

Beneficiile tratamentului:

  • Stimuleaza fibroblastii dermici din matricea extracelulara pentru productia de colagen nou ( neocolageneza );
  • Accelereaza procesul natural de vindecare a pielii prin stimularea mecanismelor naturale ale pielii – epitalizarea ( repararea si regenerarea pielii pentru vindecarea ranilor ). accelerarea procesului de refacere a pielii si dupa un peeling laser sau chimic;
  • Stimuleaza neovascularizarea – dezvoltarea de noi vase de sange
  • Stimuleaza celulele stem pentru regenerarea si reconstructia tesutului, refacerea AND-ului celular;
  • Rejuveneaza si revitalizeaza pielea, cu rezultate durabile ( pana la 2 ani, spre deosebire de alte substante injectabile );
  • Atenueaza ridurile ( de expresie si santurile nazo-labiale ), stimuleaza fermitatea si elasticitea pielii, atenueaza cearcanele ( sigur de folosit in zona cearcanelor ) si cicatricilor post-acneice;
  • Hidrateaza pielea in profunzime, uniformizeaza tonalitatea pielii, redensifica pielea;
  • Nu exista reactii adverse ( nu exista riscul de contaminare, nu este respins de organism, este nontoxic, folosind propriul sange al pacientului ), componentele plasmei fiind 100% biocompatibile;
  • Ideal pentru reintinerirea pielii fetei, gatului, decolteului si a mainilor;

Cum decurge procedura ?

Inainte de inceperea tratamentului, se aplica crema anestezica pentru minimizarea durerii. Disconfortul este redus si datorita injectarii rapide ( 3-5 minute ), cu un ac foarte fin.

Rezultatele se instaleaza dupa aproximativ 15 zile de la efectuarea tratamentului. In mod general, sunt recomandate 2 - 3 sedinte de tratament, avand rezultatele durabile de pana la 2 ani.

Ce contine plasma?

Plasma contine plachete, celule stem, enzime, nutrienti, anticorpi, hormoni, glucoza, proteine, lipide si albumina ( antioxidant puternic ). PRP - plasma bogata in plachete concentreaza 7 proteine fundamentale, factori de crestere secretati activ de plachete pentru a initia procesul de vindecare a ranilor. De asemenea, PRP contine 3 proteine: fibrina, fibronectina si victronectina, ce au un rol important in procesul de regenerare a tesuturilor deteriorate.

Indicatii inainte si dupa tratament:

Se recomanda administrarea unei doze mari de vitamina C (1000 mg+) si vitamina A, in fiecare zi, timp de 7 zile, inainte si dupa tratament.

Procedura de radiofrecventa sau ultrasunete, timp de 15 minute, este recomandata imediat dupa tratament, pentru activarea plachetelor, contractia fibrelor de colagen si inducerea neocolagenezei ( productia noua de colagen ).

Recomandari pentru tratament, in functie de varsta

Intre 30 - 40 ani , scopul principal este rejuvenarea pielii, prevenirea degradarii colagenului si stimularea noii productii de colagen si elastina iar pentru un efect optim se fac 2 - 3 sedinte/saptamana apoi 1 la 3 - 6 luni.

Intre 40 - 50 ani, obiectivul este rejuvenarea pielii si reversarea procesului de imbatranire. A doua sedinta trebuie efectuata dupa 3 - 6 luni, iar a treia dupa 9 luni de cea de-a doua. Tratamentele de intretinere sunt recomandate la fiecare 12 - 18 luni.

Dupa 50 ani, durata intre tratamentele necesare este mai redusa. Al doilea tratament se recomanda a fi efectuat dupa aproximativ 3 - 6 luni, cel de-al treilea dupa 6 luni de la cea de-a doua, iar tratamentele de intretinere la fiecare 12 luni.

Contraindicatii

Tratamentul este contraindicat pentru persoanele care sufera de tulburari ale functiilor plachetelor, trombocitopenie cronica, hipofibrinogenemie, instabilitate hemodinamica, sepsis, infectii acute si cronice sau afectiuni cronice ale ficatului.

Terapia Vampir pentru stoparea caderii parului si stimularea cresterii parului.

Tratamentul poate constitui o alternativa pentru transplantul de par, rezultatele fiind mai naturale si neexistand riscul de reactii adverse ( nu poti fi alergic la propriul sange ), dar poate fi in acelasi timp si un tratament complementar pentru interventia de transplant de par, pentru maximizarea rezultatelor.