Recomandari PRE / POST tratament IPL / laser

Epilarea definitiva nu se face pe pielea bronzata! Daca 2 saptamani inainte de tratamentul IL / laser v-ati expus constant la soare / solar pot aparea hipopigmentari (pete albe) care vor disparea dupa 2-3 luni (sau mai mult) sau arsuri:

  • nu folositi creme autobronzante o saptamana inainte de tratament. Orice urma de autobronzant trebuie indepartata inainte de sedinta IPL/laser
  • evitati expunerea la soare / solar 4-6 saptamani inainte si dupa tratament pentru a reduce riscul de hiperpigmentare (pete inchise la culoare)
  • folositi creme fotoprotectoare (SPF 50) pe toata durata tratamentului (chiar daca nu va expuneti la soare) in special pe zonele fotoexpuse direct (fata, gat, brate)
  • nu va epilati cu ceara / epilator electric / penseta si nu decolorati firele de par timp de 4-6 saptamani inainte de tratament. Melanina ( pigmentul care ofera culoare parului, pielii ) prezenta in foliculi reprezinta tinta pentru fascicului IPL / laser. Se recomanda folosirea lamei de ras pentru inlaturarea pilozitatii

In cazul pacientilor care prezinta antecedente legate de virusul herpetic ( HSV 1, HSV 2 ). Se recomanda tratament antiviral ( Aciclovir, Zovirax, Valtrex ) pentru profilaxie.

Rezultatele unei sedinte de IPL / laser nu se vad imediat. La 10-14 zile dupa sedinta IPL / laser incep sa se detaseze o parte din firele de par din zona tratata. Acestea pot cadea singure sau pot fi indepartate prin spalare sau stergere cu un burete umed. O data distrusi anumiti foliculi, din ei nu vor mai creste alte generatii de fire de par. Vor mai creste insa fire din foliculii care nu au fost distrusi. Acesti foliculi vor fi distrusi treptat la sedintele viitoare

In cazul tratamentului de epilare cu IPL, sedintele se fac la interval de 4-6 saptamani, iar in cazul tratamentului cu laser sedintele se efectueaza la interval de 2-3 luni.

Dupa sedinta IPL / laser efectuata la axile ( subrat ), timp de 24 ore se recomanda folosirea unei pudre antiperspirante in loc de deodorant pentru prevenirea si diminuarea iritatiei.

Numarul sedintelor IPL / laser variaza de la pacient la pacient in functie de: numarul firelor de par, culoarea si grosimea acestora, fototipul cutanat (mentionam ca persoanele cu fototip cutanat mai mare sau egal cu patru au nevoie de mai multe sedinte), de profilul hormonal al fiecarui pacient, de eventualele terapii sistemice efectuate si reactivitatea individuala. Pentru obtinerea de rezultate optime ( distrugerea pilozitatii in procent de 80-90 %) se recomanda efectuarea unui numar de 8-10 sedinte pentru zone precum membre inferioare si superioare, inghinal, axila si 10-12 sedinte pentru zonele faciale (mustata, barbie, perciuni, gat, fata integral ). Este foarte importanta efectuarea sedintelor de intretinere ( 1-2 sedinte pe an ) pentru permanentizarea rezultatelor.

*Mentionez ca am luat la cunostinta si ca mi s-au explicat toate detaliile cu privire la tratamentul IPL si ca este de datoria mea sa urmez toate indicatiile primite. *Mentionam ca daca exista anumite dezechilibre hormonale, tratamente medicamentoase si nu se respecta sfatul medicului exista riscul sa nu se obtina rezultate optime.