Microdermabraziune

Aceasta tehnologie se foloseste in protocoalele de tratament antiimbatranire cutanata. Microdermabraziunea se adreseaza stratului cornos al epidermei.

Se recomanda tratamente dermatocosmetice intre sedinte.

Abraziunea mecanica este un procedeu ce consta in tratament cu microcristale la nivelul pielii. Crapaturile provocate de impacturile succesive ale cristalelor cu pielea se maresc si formeaza o leziune care se va repara spontan gratie procesului natural de cicatrizare al organismului.

In functie de profunzimea abraziunii se formeaza o noua derma sau o noua epiderma.

Se disting diferite grade de abraziune:

  • Primul grad corespunde unei abraziuni epidermice simple; vorbim de microdermabraziune sau epidermoabraziune echivalenta unui gomaj accentuat, o curatare in profunzime a pielii.
  • Al doilea nivel atinge partial derma; vorbim de epidermabraziune superficiala, recomandata pentru a trata liniile fine, cicatricile fine si vergeturile cicatrizate.
  • Al treilea grad corespunde unei abraziuni a epidermei intregi si a unei parti a dermei; este vorba de dermabraziune profunda, practicata pe buza superioara, cicatricile si vergeturile consistente.

Microdermabraziunea exercita trei tipuri de actiuni:

  1. O actiune directa de netezire a pielii prin eliminarea rezidurilor de celule moarte;
  2. O curatire in profunzime a pielii asociata unui masaj dinamic care permite reoxigenarea intensiva a pielii, pielea recapatadu-si luminozitatea inca de la prima sedinta.
  3. O stimulare a reinnoirii celulare ce are ca efect tonifierea pielii, atenuarea ridurilor fine si o hidratare mai buna.

Microdermabraziunea permite: corectarea imbatranirii cutanate debutante; tratarea acneei, cicatricilor, leziunilor pigmentare (melasma, lentigo), vergeturilor, celulitei.

Efectele pozitive sunt obtinute dupa un set de 6 sedinte. Se recomanda pentru intretinere 1 sedinta la 2-3 luni iar la 12-15 luni inca un set de 6 sedinte. Sedintele sunt spatiate la 10-14 zile.

Procedura dureaza 20-30 minute in functie de adancimea sau taria cu care se lucreaza.

Dupa se aplica o solutie tonica, crema hidratanta cu acid hyaluronic si aminoacizi si o crema de protectie solara mare 50 %.

Microdermabraziunea curata foarte bine porii, folosita regulat previne aparitia de puncte negre sau albe, stimuleaza producerea de colagen din derm rezultand un ten mai ferm si mai omogen.

Se recomanda tratamente dermatocosmetice intre sedintele de microdermabraziune.