IPL- Epilare definitiva

Epilarea definitiva este realizata prin intermediul luminii numindu-se fotoelipare. Lumina utilizata provine dintr-un aparat laser sau dintr-un echipament cu lumina intens pulsata. Lumina trebuie sa aiba anumite caracteristici ce sunt dictate chiar de caracteristicile firelor de par si al pielii.Astfel lungimea de unda, intensitatea, puterea, timpul de actiune, timpul de relaxare trebuie sa fie cu grosimea firului de par, culoarea lui, adancimea la care se gaseste in derm foliculul pilos si culoarea pielii ( sunt 6 tipuri de piele - de la alb albinos, la negru african).

Ceea ce se trateaza in procesul de epilare definitiva, sunt acesti foliculi ai firelor pe care caldura absorbita in timpul tratamentului ii distruge. In locul acestora, apar foliculi de par miniaturizati, iar o parte sunt inlocuiti de ramasite fibrotice. Acest lucru se intampla aproximativ 2 ani de la inceperea tratamentului, deci epilarea definitiva are caracter permanent.

Fotoepilarea este progresiva, de lunga durata, se refera la parul de deasupra si de dedesubtul pielii. Se poate aplica pe orice zona a corpului, mai putin gene, sprancene, scalp, zona scrotala sau orificii.

Firul de par are 3 faze de crestere:

  1. faza de crestere activa - anagen
  2. faza de stagnare cand cresterea este oprita - catagen
  3. faza de regresie, parul urmeaza sa cada si este pregatit pentru o noua crestere - telogen

Observatie:

Se recomanda intre 10 si 20 de tratamente, in functie de grosimea firului de par si adancimea folicului pilos.

Atentie: Salonul CaraCrisCosmed nu isi asuma responsabilitatea pentru reaparitia firelor de par dupa tratament sau cantitatea firelor disparute si nici reactiile adverse in timpul tratamentului din cauza pacientului!

Vezi recomandari PRE/POST tratament IPL/laser